ندا نیک روش شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰

سلولیت‌ها چربی‌های ناصافی هستند كه معمولا روی ران، باسن و شكم تشكیل می‌شوند و ممكن است روی بازوها هم دیده شوند. تقریبا 90درصد از خانم‌ها تا حدی دچار سلولیت هستند. سلولیت‌ها دارای فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌هایی روی پوست هستند كه ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‌كنند. این مشكل بیشتر در نوجوانان و زنان رایج است. سلولیت یك مشكل پزشكی نیست اما زیبایی پوست را از بین می‌برد.

بسیاری پزشكان آن را یك مشكل عادی قلمداد می‌كنند اما در عین حال ممكن است جراحان زیبایی یا متخصصان پوست راه‌حل‌هایی برای رفع آن داشته باشند و در حال حاضر نیز درمان‌های بسیاری برای سلولیت معرفی شده است؛ درمان‌هایی مثل انواع كرم‌ها و ماساژ كه تبلیغات زیادی روی آنها می‌شود، رواج یافته اما بسیاری از آنها برخلاف ادعاهای تبلیغاتی بی‌نتیجه هستند. دانشمندان هنوز روی درمان قطعی سلولیت مطالعه می‌كنند اما راه‌هایی وجود دارد كه با آن می‌توان سلولیت‌ها و ظاهر بدشان را تاحدی از بین برد. بین این راه‌ها بهتر است به راه‌های بی‌خطر رجوع كرد.

سلولیت چیست؟

پوست بدن توسط رشته‌هایی به عضله زیری وصل می‌شود. وقتی چربی بین پوست و ماهیچه قرار می‌گیرد، این رشته‌ها تحت‌فشار قرار می‌گیرند و به سمت پایین كشیده می‌شوند تا پوست را همچنان به عضله متصل نگه دارند. این كشش باعث ایجاد فرورفتگی‌ها می‌شود و در عین حال چربی‌های متمركز به خاطر فشار برآمده و متورم می‌شوند، سطح پوست ناهموار می‌شود و سلولیت شكل می‌گیرد. سلولیت در زنان بسیار شایع‌تر از مردهاست زیرا چربی‌های زنان معمولا در ران‌ها و باسن متمركز می‌شود.یعنی درست جاهایی كه پوست مستعد تشكیل سلولیت است. این اتفاق با افزایش سن و زمانی كه پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد افزایش پیدا می‌كند. اضافه‌وزن باعث افزایش احتمال سلولیت می‌شود. البته ممكن است بعضی افراد با وجود لاغری سلولیت داشته باشند. در این افراد سلولیت ارثی است و زمینه ژنتیك دارد. كمبود تحرك هم ممكن است احتمال سلولیت را در یك اندام مشخص افزایش دهد. یكی دیگر از مواردی كه ممكن است باعث ایجاد سلولیت شود، بارداری است.


راه‌حل‌های غذایی

بعضی خوراكی‌های خاص برای درمان سلولیت موثر تشخیص داده شده‌اند؛ خوراكی‌هایی كه تجربه كارایی آنها را نشان داده و طرفداران ادعا كرده‌اند باعث بهبود گردش خون یا خاصیت ارتجاعی پوست در مناطق سلولیتی می‌شوند. استفاده موضعی از این خوراكی‌های خاص می‌تواند تاثیر ویژه‌‌ای روی كاهش سلولیت‌ها داشته باشد:

خیار: خیار غنی از رطوبت و ویتامین است. گذاشتن ورقه‌های خیار به‌طور مستقیم روی پوست می‌تواند با تاثیر روی كلاژن، پوست را سفت كرده و تا حدی فرورفتگی‌ها و برجستگی‌های آن را تعدیل كند.

قهوه: كافئین عروق خونی را گشاد می‌كند و باعث سفت شدن بافت‌های بیرونی پوست می‌شود. مالیدن قهوه روی پوست باعث آزاد شدن سموم و بخشی از چربی‌ها می‌شود. برای مالیدن قهوه روی پوست كافی است پودر آن را با روغن‌هایی كه معمولا روی پوست می‌مالید مثل روغن بادام یا زیتون تركیب كنید و بعد روی پوست بمالید.

جلبك دریایی: این یك روش فرانسوی است. این جلبك‌ها در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند و می‌توانید آنها را به‌عنوان ماسك صورت استفاده كنید. جلبك‌هایی هم برای حمام در بازار موجود هستند. این جلبك‌ها حجم بالایی از ید دارند. ید علاوه بر تاثیر مثبت بر عملكرد تیروئید، باعث افزایش جریان خون در بافت می‌شود و به این وسیله سلولیت را كاهش می‌دهد.

رژیم غذایی

پزشكان هم اعتقاد دارند پیروی از یك رژیم غذایی سالم می‌تواند سلامت كلی و ظاهر پوست را بهبود ببخشد. برای مثال خوردن ژله و خوراكی‌های ژلاتین‌دار می‌تواند در كاهش سلولیت مفید باشند. ژلاتین‌های بدون قند فواید زیادی برای بدن دارند امابه‌طور خاص در افزایش تولید كلاژن موثر بوده و به همین دلیل در بهبود وضعیت سلولیت‌ها بسیار مفید هستند. البته سعی كنید از مصرف ژله به دلیل مواد قندی موجود در‌ آن اجتناب كنید، به جای آن می‌توانید از پودرهای ژلاتین استفاده كنید.این پودرها را در نوشیدنی روزانه خود بریزید و تا حد زیادی به زیبایی و سلامت پوست خود كمك كنید. علاوه ‌بر این كاهش وزن از طریق خوردن غذاهای سالم و ورزش منظم می‌توان از طریق كاهش تجمع چربی‌ها و تقویت عضلات در پا، شكم و باسن، باعث كاهش سلولیت شد. البته كاهش وزن فقط تاحدی می‌تواند باعث از بین رفتن سلولیت شود و آن را به‌طور كامل از بین نخواهد برد.

 ورزش‌های ضدسلولیت

ورزش كردن بیشترین تاثیر را در كاهش چربی‌های موضعی دارد. ورزش چربی‌ها را به‌طور قطعی از بین می‌برد و با از بین بردن چربی‌ها تورم را به حداقل می‌رساند. ورزش در مرحله پیشگیری هم در جلوگیری از سلولیت موثر است. برای كاهش چربی‌های سلولیتی با استفاده از تردمیل لازم است شیب را به 6 درجه برسانید، برای یك دقیقه با سرعت بدوید و بعد به مدت 30دقیقه آرام راه بروید. این كار را سه بار تكرار كنید. سپس ورزش عادی خود را برای چربی‌سوزی انجام دهید.یك مطالعه كه در مجله تخصصی فیزیولوژی كاربردی منتشر شده نشان داده اگر در ابتدا ورزش را با شدت انجام دهید، در انجام ورزش‌های هوازی بعدی اكسیداسیون یا سوزاندن چربی 36درصد بیشتر انجام خواهد شد. جالب است بدانید ورزش یوگا هم در كاهش سلولیت تاثیر بسیار زیادی دارد.

تاثیر جادویی ماساژ

ماساژ و استفاده از جكوزی در آب گرم می‌تواند به‌طور موقت در كاهش سلولیت كاربرد داشته باشد. البته آنها به هیچ عنوان سلولیت را به‌طور كامل از بین نمی‌برند بلكه تنها با كاهش آب میان‌بافتی، به بهبود نسبی ظاهر آن كمك می‌كنند. ویژگی این درمان‌ها این است كه به نگهداری منظم نیاز دارند و پس از توقف درمان به‌زودی باز خواهند گشت زیرا این روش‌ها تنها پیكربندی چربی زیر پوست را تغییر می‌دهند.ماساژهایی هم وجود دارند كه با دستگاه انجام می‌شوند؛ درواقع دستگاهی الكتریكی باعث كشش و فشار در بافت آسیب‌دیده می‌شود. مدت زمان استفاده از دستگاه 30 تا 45دقیقه است. این درمان‌ها اولین‌بار در میانه دهه 90میلادی معرفی شدند اما تاثیر آنها هم مانند ماساژ سنتی موقتی است و تنها با ادامه درمان برای همیشه می‌توان تاثیر آنها را به وضوح مشاهده كرد.

درمان‌های لیزری

این‌گونه درمان‌ها در حال حاضر امیدواركننده‌ترین روش‌ها برای رفع سلولیت‌هاهستند؛ درمان تركیبی است از ماساژ بافت‌ها، فركانس‌های رادیویی و اشعه مادون قرمز. اشعه لیزر دیود به همراه ماساژ هم می‌تواند مفید باشد. این اشعه‌ها برخلاف روش‌های ماساژی به عمق بافت نفوذ می‌كنند و به همین دلیل به درمان قطعی‌تری منجر می‌شوند. نتایج این درمان‌ها ممكن است تا 6ماه بعد دیده شود.

لیپوساكشن

لیپوساكشن هم در درمان سلولیت موثر است. البته این روش تهاجمی را معمولا برای این مشكل توصیه نمی‌كنند اما به هر حال موثر است. جراح در این روش از طریق یك برش كوچك سلول‌های چربی را ساكشن می‌كند و آنها را برمی‌دارد و به‌این‌ترتیب فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌ها از بین می‌روند. به هر حال لیزرتراپی شكل كم‌خطرتری از درمان است.

روش‌های دیگر

روش‌های دارویی هم برای درمان سلولیت وجود دارد. برای مثال بعضی پزشكان پماد رتینول را توصیه می‌كنند كه معمولا بعد از 6 ماه نتیجه می‌دهد. البته از خوددرمانی خودداری كنید چون این پمادها عوارض هم دارند. بعضی پزشكان مزوتراپی را هم پیشنهاد می‌كنند. در این روش دارو زیر پوست تزریق می‌شود و می‌تواند باعث شكستن چربی‌ها شود. البته خطراتی مثل عفونت، تورم یا خط افتادن و لك روی پوست هم از عوارض این روش است.



شارژ سریع موبایل